O NAMA

Press Pack je jedan od vodećih proizvođača ambalaže u BiH

PRESS PACK

Prvi i vodeći
proizvodjač
ambalaže u BIH

Priča o nama počinje krajem prošlog vijeka, u našoj prvoj porodičnoj radionici u okviru stambenog objekta u Bijeljini. Počeci su bili skromni, a naša djelatnost ograničena na ugostiteljski program. Tokom ovih ranih dana imali smo zadovoljstvo i čast da sarađujemo sa našim prijateljima i sugrađanima, vlasnicima lokala koji su odlučili da nam ukažu povjerenje.

POGLEDAJ VIDEO PREZENTACIJU

U početnim fazama našeg poslovnog razvoja znali smo da moramo da budemo posebno pažljivi i temeljni, tako da smo se postarali da naša automatska pakerica za šećer nikada nikog ne izda. Naši klijenti su zajedno sa svojim gostima mogli da sjednu, popiju kafu i opuste se znajući da će sledeća isporuka brendiranog šećera biti spremna na vrijeme.

S druge strane, mi sebi nismo dozvolili opuštanje, već smo rasli. U početku, naše čitavo postrojenje činili su pomenuta pakerica i mala štamparska mašina. U godinama koje dolaze postepeno dovodimo pojačanja. Vremenom, naše preduzeće postalo je bogatije za dve mašine za konfekcioniranje kesa, zatim mašinu za laminaciju sa implementiranim rezačem folije, a zahvaljujući novoj štamparskoj mašini u to vrijeme nam se otvorila i mogućnost štampanja u 6 boja.

To, ipak, nije bilo sve. Naša draga radionica je postala tesna za novo postrojenje i novo tržište, te je bio potreban veći kancelarijski i proizvodni prostor, pa je 2002. usledila selidba u novi dom. Izgrađen je novi poslovni objekat koji je mogao uspješno da odgovori novim potrebama.

Naravno, ni tu nismo stali. Sedam godina kasnije odlučujemo se za novu investiciju i proizvodnom pogonu pridodata je štamparska mašina italijanske firme Carint, koja je nudila kvalitetniji štamparski otisak, kao i veću širinu i brzinu štampe, što je osiguralo pravovremenu isporuku našim klijentima i povećalo kvalitet njihovog proizvoda.

Sva ova unapređenja značila su da nam je neophodan i kadar koji će rukovati ovom opremom. Uvođenje novih tehnologija u proizvodni proces značilo je i otvaranje novih radnih mesta. U izboru novih članova našeg tima vodili smo se istim kriterijumima kojima se vodimo i danas – zahtevali smo stručnost i marljivost, a nudili sigurnost i prijatno radno okruženje. Kako bismo sve to ispunili, a pritom napravili i mjesta za prinovu iz Italije, objekat smo dogradili novom halom i nastavili da rastemo korak po korak.

Pažjiva poslovna ulaganja donela su i proširenje baze klijenata. Novi klijenti su imali nove zahtjeve, a nama je na prvom mjestu bilo prilagoditi im se i ponuditi svakom kupcu tačno onakav proizvod kakav odgovara njegovim potrebama.

Zahvaljujući svakodnevnom radu i posvećenosti ovaj cilj smo uspjevali da ispunimo, ali su potrebe nastavile da rastu. Tržište je zahtevalo kvalitetniji štamparski otisak, širi asortiman materijala i besprekoran cjelokupni kvalitet. Kako bismo klijentima ponudili veći izbor i slobodu, svom proizvodnom pogonu dodali smo mašinu za laminaciju proizvođača Nordmeccanica iz Italije, model „Simplex“, kao i Bimec mašinu za sječenje. Na ovaj način bili smo još spremniji da odgovorimo sve specifičnijim zahtevima krajnjih kupaca i opravdamo njihovo povjerenje.

Zahvaljujući ozbiljnom i temeljnom pristupu poslu koji radimo, Press Pack je vremenom postao jedan od vodećih proizvođača ambalaže u BiH. Naša preduzetnička vizija ista je kao i prvog dana – smatramo da je za istinski poslovni uspeh potrebno strpljenje, upornost, konstantno ulaganje u nove tehnologije i nova tržišta, kao i zadovoljna i stručna radna snaga.

Danas, naši zadovoljni klijenti, njih preko 200, o nama mogu reći više nego mi sami. Naša dva transportna vozila se brinu za brzu i tačnu dostavu, a za vrhunski kvalitet naših proizvoda zaduženo je 20 posvećenih i pouzdanih radnika.

Svakako, naš plan nije da ovde stanemo. U godinama koje dolaze, nastavićemo da rastemo i učvršćujemo svoju reputaciju korak po korak, strpljivo i istrajno, zajedno sa svojim radnicima, klijentima i prijateljima. Verujemo da naša stalna želja za napretkom i učenjem, instinkt da verujemo i ulažemo u svoju firmu, kao i doslednost u poslovnoj filozofiji, predstavljaju našu najveću prednost i izdvajaju nas od drugih.

SERTIFIKATI
Integrisani sistem menadžmenta

Preduzeće Press Pack d.o.o. posluje u skladu sa ISO standardima od kojih poseduje ISO 9001:2015, ISO 14001 i ISO 45001, kao i standard HACCP. Poslovanje se odvija prema svih regularnim propisima. Preduzeće poseduje svu dokumentaciju potrebnu za izvoz izdatu od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.